Asperges van de barbecue

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Het witte goud: asperges. Eerlijkheid gebied te zeggen: niets is zo lekker als klassieke asperges. En dan bedoel ik de gekookte versie met ei en krieltjes. Maar ben je op zoek naar een lekker alternatief dan zijn asperges van de barbecue echt een aanrader. Door ze eerst kort aan de kook te brengen en daarna af te grillen blijven deze asperges knapperig. Ze gaan heel er goed bij een lekker stukje rund zoals bavette of picanha.

Ingredi├źnten

  • 16 asperges
  • 20 gram roomboter
  • 1 snufje peper

Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor op direct grillen
  2. Schil de asperges, bewaar de schillen want deze breng je samen met de asperges aan de kook
  3. Doe onder in je pan de aspergeschillen, peper en de roomboter
  4. Breng de asperges aan de kook. Zodra het water kookt zet je et vuur af en laat je de asperges 5 minuten in het water staan
  5. Laat de asperges uitlekken en leg ze daarna direct boven de kolen. Draai ze regelmatig op totdat er een mooi grill-streepje op de asperges staat. De asperges zijn klaar om op te eten.

Lekker erbij