window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-79431002-1');

Kamado vs Kettle BBQ

Barbecueën is hot. De afgelopen jaren is de populariteit enorm gestegen en daarmee ook de vraag naar de barbecue zelf. Met de opkomst van de Kamado barbecue is de keuze er niet makkelijker op geworden. Zeker niet als je voor het eerst een BBQ gaat aanschaffen. Waar moet je dan op letten, wat is een goede barbecue en vind ik barbecueën wel echt leuk? De vraag “welke BBQ moet ik kopen?” wordt mij regelmatig gesteld. Vandaar deze post: Kamado vs Kettle. Hierin gaan we dieper op de afwegingen die je kunt maken om voor jouw de perfecte BBQ keuze te maken. Wordt het een Kamado of toch een Kettle?!

kamado vs kettle

Auteur:

Daan

Category:

Informatief

Gepost op:

8 Mei 2022

Wil je ons volgen?

Je staat op het punt een echte barbecue te kopen. En dan bedoelen we dus een Kamado of een Kettle BBQ. Voor de duidelijkheid: onder een Kamado verstaan wij een keramische barbecue en een Kettle is een metalen barbecue inclusief deksel. Nu is het aanbod de laatste jaren enorm toegenomen wat het maken van de juiste keuze er niet makkelijker op maakt. De markt is overspoeld met merken, uitvoeringen en aanbieders. Om je een handje te helpen zetten we hier een aantal afwegingen op een rij.

De voordelen van een Kettle BBQ:

Als je een startende BBQ-er bent dan adviseer ik om te beginnen met een Kettle barbecue. Reden: dit zijn uitstekende barbecues om het grillen op te leren, je kunt er perfect low-and-slow bereidingen op koken en prijstechnisch aantrekkelijk. Kies wel voor een groter model met een roosteroppervlak van 57cm. De nieuwste serie van  de Weber Master-Touch GBS- hebben ook een ‘platesetter’ of ‘diffusere plate’ zoals zij dat noemen. Hierdoor krijg je een groter oppervlak wanneer je indirect gaat koken zoals bij Low-and-Slow gerechten als pulled pork. Ook qua accessoires kun je je hart ophalen. De Master-Touch GBS serie is zeer compleet, denk daarbij aan een Sear Grate, Dutch Oven en bakplaten. Zelf ben ik ooit begonnen op 1 van de eerste Master-Touch modellen en na ruim 10 jaar staat deze nog steeds wekelijks aan.

Maar een Kamado is zo mooi…

Klopt als een bus, het oog wil namelijk ook wat! En niet alleen is een Kamado barbecue mooi, ze zijn geweldig in het gebruik. Je steekt ze aan, warmt ze op en je kunt aan de slag. En met name bij de lange BBQ sessies heb je er geen omkijken naar. Daarnaast zijn ze makkelijker op hoge tot zeer hoge temperatuur te brengen. Zonder problemen kun je er de 350 graden mee halen, ideaal voor de pizza’s! Maar als je een Kamado koopt is mijn advies wel dat je een A-merk koopt. Denk daarbij aan de Kamado Joe, The Bastard of een Green Egg. Deze leveranciers bieden namelijk hele goede voorwaarden/garanties op het materiaal en ze hebben veel uitbreiding / reserve materiaal beschikbaar. Want ook aan deze barbecues kan wel eens wat kapot gaan. Gezien de prijs wil je wel zeker weten dat je vaak gebruik gaat maken. Twijfel je nog, ga dan voor de Kettle.

Misschien vind je dit ook leuk:

2022-05-10T04:42:59+00:008 mei 2022|Uitgelicht|

Titel

Ga naar de bovenkant