Maiskolven met salsa

Gang: Voorbereiding: Grilltijd: Aantal personen:

Maiskolven zijn een van de lekkerste ingrediënten op de BBQ. Maar hoe maak je het nog beter? Door complementerende smaken eraan toe te voegen. Probeer deze combinatie eens, het smaakt ongekend!

Ingrediënten

  • 4 maiskolven
  • 60 gram (gesmolten) boter
  • 35 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 olijf olie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 paprika's
  • 3 eetlepel japeleño pepers
  • 2 eetlepel fijngesneden koriander
  • 2 lente-uien

Bereiding

  1. Bereid je BBQ voor op hoge warmte, met een direct en indirect gedeelte.
  2. Meng voor de salsa de olijfolie, limoensap, jalepeño pepers, paprika's, koriander en lente-uien.
  3. Smeer de maiskolven in met de gesmolten boter.
  4. Leg de maiskolven 8-10 minuten op het indirecte gedeelte van je BBQ (met gesloten deksel), totdat ze goud-geel zijn.
  5. Leg ze voor de mooie gegrilde kleur direct boven de hete kolen, en sluit weer de deksel. Draai ze om de 3-5 minuten een kwartslag, zodat ze aan elke kant een mooie kleur krijgen.
  6. Haal ze van de BBQ af en breng ze nog op smaak met versgemalen zout en peper. Serveer samen met de salsa en geraspte parmezaanse kaas. Bestrooi de maiskolven met salsa en kaas.

Nieuwste recepten

Recept gegeten? Geef je mening!