Deze zoet zure Candied Jalapeño’s zijn een heerlijk bijgerecht voor de pulled pork, picanha, brisket of short ribs. Maar ook als topping voor je hamburger kun je ze prima gebruiken. Binnen een half uur heb je ze in een pot zitten, wel moet je nog minstens 7 dagen geduld hebben voordat je ze kunt serveren.

Aan de slag met je Candied Jalapeño’s!

De Jalapeño’s worden ook wel cowboy candy genoemd en zijn niet zo pittig als je misschien vooraf denkt. Je kunt als je een minder pittige variant wilt ook de zaadlijsten eruit halen en iets meer suiker toevoegen, daar ben je vrij in. Pas tijdens het bereiden van de Candied Jalapeño’s wel op als je ze in het kokende vocht legt, dit kan spetteren en een sterke gepeperde geur geven.

Candiend Jalapeño’s bereiden

Het is heel eenvoudig om dit bijgerecht te maken. Je hebt enkel wat witte wijnazijn, suiker, water en uiteraard jalapeño’s nodig. Je kunt er ook voor kiezen om nog wat aanvullende kruiden toe te voegen zoals kaneel, kruidnagel of rozemarijn.

  • Snijd de jalapeño’s in ringen.
  • Breng in een pan water, suiker, azijn en eventuele kruiden aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de jalapeno ringen toe en laat ze zacht worden en kleuren, ongeveer 10-15 minuten.
  • Doe de pepers eerst in een schone weckpot. Vul zodra de jalapeño’s erin zitten de pot af met de vloeistof zodat alle pepers onder water staan. Laat afkoelen en zet de weckpot in de koelkast. Wacht minstens 7 dagen voordat je gaat eten, dan zijn ze op z’n lekkerst.
candied jalapeño's wekken

Candied Jalapeños

Deze zoet - zure 'candied jalapenos' zijn heerlijk bij verschillende gerechten zoals pulled pork, brisket, picanha of op een broodje hamburger. Ze zijn snel en eenvoudig te maken en naar smaak pittiger of zoeter te maken.
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 7 dagen
Totale tijd 7 dagen 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 4 jalapeño's
  • 200 milliliter witte wijn azijn
  • 100 milliliter water
  • 100 gram witte suiker

Instructies
 

  • Was de jalapeño's goed. Snijd het steeltje eraf en daarna in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Je kunt ervoor kiezen om de zaadjes er vooraf uit te halen als je ze minder pittig wilt hebben.
  • Doe de azijn, water en suiker in een pan en verwarm het. Roer goed zodat de suiker volledig oplost.
  • Zodra de vloeistof kookt voeg je de jalapeño's toe. PAS OP: dit kan spetteren en een pittige geur afgeven. Goed ventileren is aangeraden.
  • Kook de pepers zo'n 5 minuten mee, langer kan voor een mildere smaak. Doe de pepers eerst in een schone weckpot. Vul zodra de jalapeño's erin zitten de pot af met de vloeistof zodat alle pepers onder water staan. Laat afkoelen en zet de weckpot in de koelkast. Wacht minstens 7 dagen voordat je gaat eten, dan zijn ze op z'n lekkerst.
Trefwoord jalapeño

ONZE NIEUWSTE RECEPTEN: